Suroviny
Těsto
- 4 ks vejíce
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 5 lžic moučkového cukru
- 3 lžíce kakaa
- 2 lžíce vlažného mléka
Poleva
- 100 g 55% čokolády
- 2 ks čokolády kaštyny
- 80 g másla
- 3 lžíce smetany ke šlehání
Krém
- 250 g másla
- 500 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
Postup
Těsto
Oddělíme si bílky od žloutku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého potupně vmícháváme žloutky, mléko. Dále přidáme moučkový cukr, vše vyšleháme. V míse si odměříme polohrubou mouku, kterou smícháme s kypřicím práškem a kakaem. Následně vše při nízkých otáčkách vmícháme do ušlehaných bílků. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 175° C asi 11 minut. Po vytáhnutí jemně pocukrujeme moučkovým cukrem a dáme na tác. Sundáme pečící papír a necháme vychladnout a potřeme jej krémem. Necháme ztuhnout cca 2 hodiny v chladu a následně nalijeme a rozetřeme polevu.
Krém
Máslo vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. V druhé míse si vyšleháme tvaroh. K máslu s cukrem začneme postupně vmíchávat vyšlehaný tvaroh. Vše zjemníme lžící rumu. Vyšleháme dohladka.
Poleva
Ve vodní lázni dohladka umícháme všechny suroviny na polevu. Po rozmíchání poléváme hotové míša řezy. Necháme ještě cca 30 minut ztuhnout.