Suroviny (2 porce)
- loupané krevety 12 ks
- 2 bílé papriky
- 2 červené papriky
- 1 zelená paprika
- 4 střední červené cibule
- 1 velká mrkev
- 50g nakládaného bambusu
- kousek zázvoru
- 1 jablko
- sůl
- sojová omáčka
- čili
- 2-3 lžíce oleje na smažení
- 1 větší stroužek česneku
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev oloupeme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na půlkolečka, všechny papriky očistíme, umyjeme a nakrájíme. Zázvor a jablko oloupeme a nakrájíme. Bambusové výhonky vyndáme z nálevu a necháme okapat. Rozehřejeme si wok, přidáme olej a do rozpáleného oleje vložíme nožem rozdrcený česnek, aby nám hezky pustil chuť, jakmile zezlátne vytáhneme jej, aby nezhořkl. Loupané krevety zprudka osmažíme z obou stran v oleji a odložíme stranou. Do zbylého oleje vložíme cibuli, asi 1-2 minuty osmažíme, po té přidáme mrkev a orestujeme ještě asi 3-5 minut. Po té přidáme papriku a zázvor, vše ještě lehce osmažíme. Osolíme, přidáme 2 lžíce sojové omáčky - záleží i na slanosti používám s menším obsahem soli, přikryjeme pokličkou a asi 2 minuty podusíme. Nakonec přidáme jablíčko a čili. Servírujeme s čerstvou zeleninou a krevetami.