Krevety s restovanou zeleninou

Suroviny (2 porce)

  • loupané krevety 12 ks
  • 2 bílé papriky
  • 2 červené papriky
  • 1 zelená paprika
  • 4 střední červené cibule
  • 1 velká mrkev
  • 50g nakládaného bambusu
  • kousek zázvoru
  • 1 jablko
  • sůl
  • sojová omáčka
  • čili
  • 2-3 lžíce oleje na smažení
  • 1 větší stroužek česneku

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, mrkev oloupeme, rozkrojíme na půl a nakrájíme na půlkolečka, všechny papriky očistíme, umyjeme a nakrájíme. Zázvor a jablko oloupeme a nakrájíme. Bambusové výhonky vyndáme z nálevu a necháme okapat. Rozehřejeme si wok, přidáme olej a do rozpáleného oleje vložíme nožem rozdrcený česnek, aby nám hezky pustil chuť, jakmile zezlátne vytáhneme jej, aby nezhořkl. Loupané krevety zprudka osmažíme z obou stran v oleji a odložíme stranou. Do zbylého oleje vložíme cibuli, asi 1-2 minuty osmažíme, po té přidáme mrkev a orestujeme ještě asi  3-5 minut. Po té přidáme papriku a zázvor, vše ještě lehce osmažíme. Osolíme, přidáme 2 lžíce sojové omáčky - záleží i na slanosti používám s menším obsahem soli, přikryjeme pokličkou a asi 2 minuty podusíme. Nakonec přidáme jablíčko a čili. Servírujeme s čerstvou zeleninou a krevetami.

Krevety se zeleninou